Is uw website goed beveiligd?

Denkt uw wel eens na over de beveiliging van uw website?

Het is makkelijker dan u denkt

Er is geen reden om het niet te doen. Beveilig uw website voor uzelf maar ook voor uw bezoeker

Het beveiligen van uw website is nu belangrijker dan ooit.

Niet alleen tegen potentiele bedreigingen van buitenaf, maar ook om de privacy van uw bezoekers te beschermen.
h

SSL Certificaat

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat mailtjes versleuteld verstuurd worden. Wanneer u een mail verstuurd, dan wordt deze via de server verstuurd, en dan bij u afgeleverd. In die korte periode dat het op de server is, versleuteld een SSL certificaat de inhoud, zodat deze niet te lezen is. U moet al een SSL certitifcaat nemen wanneer u een contactformulier heeft. Dit wordt aangeraden ivm de nieuwe AVG wetgeving, die vanaf 25 mei 2018 van start gaat.

Plugins

Alle WordPress websites maken gebruik van plugins. Plugins zijn scripten of codes die een bepaalde functie toevoegen aan uw website, zoals bv een contactformulier. Via verouderde plugins kunnen hackers toegang krijgen tot uw website. Zorg er dus voor dat u alles update, zodat bugs en beveiligings gaten gedicht worden. Log in op het dashboard van uw website, en ga naar Plugins. Bekijk welke plugins geupdate kunnen worden, en klik vervolgens op “bijwerken”. De plugins worden vanzelf geupdate.

Template

Naast plugins heeft elke WordPress website ook een template of theme. Deze moet ook regelmatig geupdate worden. Ook om beveiligings redenen, maar ook omdat de PHP taal ( de taal waarop website gemaakt worden) veranderd in de loop der jaren. Als u nog jaren plezier van uw website wilt hebben, dan moet u meegaan met de PHP taal. Doet u dat niet, dan loopt u een kans dat uw website naar verloop van tijd niet meer te zien is.

Wordpress

Regelmatig komt verschijnt er een update van het CMS systeem WordPress. In zo’n update kunnen bugs hersteld worden, maar ook worden beveiligingslekken gedicht. Wanneer kwaadwillenden zien welke wordpress versie u gebruikt, kunnen zij zien welke lekken erin zitten, en deze gebruiken om de website te hacken. U kunt dit enigszins voorkomen door de wordpress versie te verbergen. Een reden om dit te doen is, wanneer er geen updates meer zijn voor uw thema.

Vraag uw webdesigner hoe u het beste uw website up to date kunt houden. Het is daarbij van belang dat u regelmatig even inlogt op het dashboard, om te kijken of er updates zijn. Een website waar nooit meer naar omgekeken wordt, is ten “dode” opgeschreven, en het is zonde van het geld wat u eraan gespendeerd heeft.

U kunt uiteraard ook informeren naar een onderhoudspakket. Dan kunt u het updaten overlaten aan uw webdesigner of diegene die u daarvoor inhuurt. Zo houdt u meer tijd over voor uw bedrijf.

Vragen?

Ik help u graag uw website goed te beveiligen.